Tehnička podrška: Pošalji email
whatsapp-logo-variant Created with Sketch. Whatsapp chat
B2B
Pod tem iskalnim nizom ni bil najden noben produkt.
Croatian flag HR
Dostava

Flashforge Creator 4

02. 09. 2022

FlashForge je oduvijek bio popularan u redovima fanatika 3D printera. Također se nalazi među onim vodećim brendovima koji dominiraju profesionalnim tržištem industrijskih pisača. Prethodno objavljena verzija, FlashForge creator 3, postigla je veliki uspjeh u svojoj profesionalnoj i komercijalnoj branši. Kako bi se deseterostruko povećao ovaj uspjeh, FlashForge je nedavno izdao svoj novi dodatak - FlashForge creator 4. Za tim novim dodatkom potražnja je velika od trena kad je stigao na tržište.

FlashForge creator 4 kombinacija je fleksibilnosti, glatkoće i vrhunskih performansi i funkcionalnosti. Napravljen je da zadovolji velik broj aplikacija za izradu prototipova. Također je cijenjen zbog mnoštva korisnih aplikacija. Jedva smo čekali pregledati Flashforge creator 4 čim je objavljen datum njegova izlaska.

Saznajmo što to FlashForge creator 4 sprema za svoju ogromnu bazu potrošača. Ovo je recenzija za FlashForge creator 4 čiji je cilj informirati čitatelje o privlačnim značajkama ovog profesionalnog FDM 3D printera.

FlashForge Creator 4 kratki osvrt na tehničke podatke

Navedene informacije bile bi korisne za čitatelje koji planiraju kupiti ovaj profesionalni stroj za printanje, pogotovo jer postoje 3 verzija Creatora 4.

FlashForge Creator 4 značajke

Proizvođači FlashForge Creatora 4 osmislili su ga da bude FDM 3D printer profesionalne kvalitete. Njihov je cilj bio pružiti svim potrošačima veliku količinu ispisa. Izrađen je tako da može printati s materijalima kao što su ABS, TPU i mnogi drugi. A sada možemo krenuti s osnovnim značajkama ovog profesionalnog 3D printera.

Veliki format ispisa

3D printeri napravljeni za komercijalnu i profesionalnu upotrebu trebaju imati veliki volumen ispisa. Imajući to na umu, Creator 4 može učiniti upravo to. Još jedna nevjerojatna stvar kod ovog pisača je da zauzima relativno malo prostora. Njegov ugradbeni stup je 400 x 350 x 500 mm što ga čini pogodnim za skladištenje. Ali nemojte da vas to zbuni i da pomislite da radi manje zbog svoje veličine. Može se suprotstaviti bilo kojem 3D ispisu napravljenom za profesionalnu upotrebu. Možete proizvesti u jednom otisku industrijski dio. Stoga je prikladan za profesionalnu upotrebu. A to je moguće zbog Z-osi od 500 mm.

Vrste ekstrudera

Najuzbudljiviji aspekt FlashForge Creatora 4 nisu jedan ili dva, već tri ekstrudera. Svaki od njih je drugačiji. Iako je FlashForge creator 4 3D pisač s dva ekstrudera, možete koristiti dva odvojena ekstrudera istovremeno.

Njegov pametan dizajn ne dopušta da neaktivni ekstruder zabrlja model u sredini ispisa. Sustav neovisnog dvostrukog ekstrudera je razlog zašto se to ne može dogoditi. Stoga aktivni ekstruderi mogu s lakoćom obavljati svoj posao. Tako se izbjegava nepotrebno kapanje filamenta, potencijalni uzrok kvarenja ispisa na sredini modela. Može se koristiti i za veliku proizvodnju. Sve što trebate učiniti je koristiti oba ekstrudera zajedno. Zbog toga možete ispisivati serije 3D modela. Lako je, vremenski učinkovito i pametno. 

Kao što je već ranije spomenuto, FlashForge creator 4 uključuje 3 ekstrudera i svaki je tu za različite materijale inženjerske kvalitete. Također se razlikuju po temperaturi i brzini ispisa. Slijedi detaljan opis tri ekstrudera FlashForge creator 4.

Extruder-F

Ovaj ekstruder omogućava korištenje TPE, TPB, TPU85A, TPC i sličnih fleksibilnih filamenata. Njegova visina temperature ispisa je 265℃ s brzinom ispisa od 100mm/s. Promjer filamenta Extruder-F je 2.85mm.

Extruder-HT

Extruder-HT je specijaliziran za upotrebu filamenata kao što su ABS, PETG i PLA. Ovo su standardni filamenti, ali su dobri i za korištenje naprednih materijala. To uključuje materijale kao što su PP, PAHT, PA i PC. Njegova brzina ispisa je 200 mm/s, a temperatura ispisa je 320 ℃. Promjer filamenta je 1,75 mm.

Extruder-HS

Posljednji, ali ne i najmanje važan je Extruder-HS. Koristi TPE, TPB, PACF, PET, PC-ABS, PP-GF, TPU85A i PPS-CF vrstu fleksibilnih filamenata. Visina temperature Extruder-HS je 360 ℃, a brzina ispisa je 150 mm/s. Promjer filamenta Extruder-HS je 1,75 mm.

Održavanje stalne temperature

FlashForge creator 4 dolazi sa pametnim softverom za kontrolu topline. Može zagrijati printer prije ispisa i održavati tu temperaturu prije i nakon ispisa. Atribut softvera za kontrolu topline je održavanje temperature komore na 65 ℃. Dakle, temperatura modela ne opada za vrijeme trajanja ispisa. Smanjuje stupanj savijanja i pucanja inženjerskih niti. Također osigurava visokokvalitetni ispis.

Dodatne značajke

Ovi popisi jedinstvenih značajki tu ne prestaju. FlashForge creator 4 ima i druge izvanredne značajke. To su HEPA 13 filtar za zrak, 7-inčno korisničko sučelje osjetljivo na dodir i ugrađena kamera. Zračni filter je tu da ukloni neugodne mirise, dok je kamera tu da nadgleda proces ispisa. Ne morate brinuti ni o nestanku struje jer može ponovno pokrenuti postupak ispisa čak i kada nestane struje.   

Prednosti

  • Uključuje HEPA za filtriranje zraka
  • Nastavlja s procesom ispisa
  • Uključuje priključak koji osigurava jednostavno povezivanje pod nazivom ethernet
  • Vrlo pouzdan
  • Uključuje mlaznicu za uvlačenje i drugu za izvlačenje.
  • Izvrsna podudarnost slojeva

Zaključna ocjena

FlashForge je uvijek bio izvrstan u pružanju svojih usluga i ne očekujemo ništa manje od njega. Ni ovoga puta nas nije razočarao. Najnovija verzija, FlashForge creator 4 opravdala je dano povjerenje. FlashForge creator 3 imao je izvrsne značajke, ali je imao nekoliko problema. U novoj verziji ne biste pronašli te nedostatke jer je softver FlashForge Creator 4 dizajniran na takav način. Sustav i tehnologija koji su korišteni stvarno su napredovali u usporedbi s Creatorom 3. Njegova velika količina volumena osigurava masovnu proizvodnju, velike prototipove i ispis drugih objekata.

cookie icon
Kolačiće koristimo da bismo razumjeli kako koristite web stranicu i poboljšali vaše korisničko iskustvo. To uključuje personaliziranje sadržaja i oglasa. Klik ovdje. za uređivanje ili otkazivanje pretplate na kolačiće. Nastavkom pregledavanja web mjesta ili zatvaranjem ove obavijesti pristajete na upotrebu kolačića.

Postavke privatnosti

Web analitika

Oglasi

Web kolačići

Za usporedbu možete odabrati do 5 proizvoda:

    Usporedi Zatvori usporedbu